Getuige: Werner Van Dyck 30 jaar gerookt.

 

Ik heb verschillende zogenaamde klassieke methodes om te stoppen met roken uitgeprobeerd maar geen enkel was doeltreffend.  Elke keer opnieuw miste ik iets en kon me niet concentreren.

Daar ik absoluut wou stoppen met roken ben ik op het internet beginnen lezen over het vapen.  Ook al is onbekend onbemind wou ik het een kans geven, het was nl het enige dat ik nog niet geprobeerd had.  

Websites waren mijn grootste informatiebron en via het internet ben ik ook aan mijn eerste setje geraakt.  

 

Deze methode was heel doeltreffend.  Ik ben onmiddellijk sterk verminderd met roken en na een maand was ik volledig tabaksvrij,

Het nicotine gehalte heb ik mettertijd afgebouwd.  Gestart op 18mg en na een jaar op 3 a 2 mg.

Mijn angsten ten gevolge van het op 3 maart 2016 verschenen koninklijk besluit zijn:    Dat alles moeilijk verkrijgbaar gaat worden, terwijl je op iedere straathoek sigaretten kan kopen. Een VEEL minder ongezond alternatief wordt strenger gereglementeerd ?!

Tankjes worden beperkt in inhoud zonder aanwijsbare reden, nicotinehoudende liquids worden beperkt in inhoud zonder aanwijsbare reden, … . Hoe absurd zijn we bezig ? Nu moeten we base in het buitenland bestellen, en zijn we eigenlijk illegaal bezig met als enige reden een gezonder iemand te worden.

Als we de Belgen gezonder willen maken, mag de internetverkoop niet verboden worden !

Als laatst wens ik nog de volgende boodschap mee te geven: Ik heb ondertussen rechtstreeks en onrechtstreeks een 15-tal personen overtuigd om te stoppen met roken en te starten met dampen. Als alles zo moeilijk verkrijgbaar is, is daar veel overtuigingskracht voor nodig terwijl de overheid dit zou moeten promoten !

Ik hoop dat de regering alsnog het licht ziet en wil helpen om veel levens te redden !

 

Werner Van Dyck

30 jaar gerookt.

Geef een reactie