Wanneer Hippocrates de hypocriet uithangt.

De media heeft  op donderdag 8 december 2016 het rapport, uitgegeven door US Surgeon General (link) , massaal verspreid. De inhoud van dit rapport dient alleen maar om te desinformeren. De boodschap die het meegeeft is niet enkel VERKEERD,  maar ook nog eens GEVAARLIJK!


Zich baserend op geen enkel wetenschappelijk onderzoek, zonder tastbare bewijzen en door een tekort aan argumenten probeert men de lezer op hun gevoelens te pakken. Dit door hetgeen te misbruiken wat ons het meest dierbaar is,  namelijk : ONZE KINDEREN!!

“De beweringen over de (mogelijk) schadelijke ingrediënten zijn niets meer dan emotionele beweringen zonder werkelijke inhoud in termen van realistische risico’s”

(Dr.  Farsalinos).

Zo’n ongezonde uitspraken zijn, voor zover gekend en komende van iemand die de eed van Hippocrates heeft afgelegd, nog nooit gemaakt.

Ter herinnering:  de vaporiser is een toestel dat als doel heeft rokers te helpen om van hun  tabaksverslaving af te komen.  Het is geen instrument om jongeren te doen roken… (hier is geen bewijs voor).

De vaporiser heeft in zijn 10 jarig bestaan nog geen enkele dode veroorzaakt. Dit terwijl er dagelijks tientallen mensen overlijden door zowel actief als passief roken.

 

We verwijzen u graag door naar de reactie van Dr. Farsalinos waarin het desbetreffende rapport volledig wordt uitgepluisd : US Surgeon General declares e-cigarettes are a public health concern. But where is the evidence of harm?

Geef een reactie